Nyertes pályázataink

Eszközbeszerzés egy korszerűbb képzőművészeti oktatásért

(Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. - A magyar kultúráért és oktatásért - Központi pályázati felhívás (2020.))

2021. február 22.

 

A csíkszeredai Fundația „Nagy István” Alapítvány örökös célja, hogy támogatást nyújtson a csíkszeredai Nagy István Művészeti Középiskolának megteremteni a megfelelő körülményeket ahhoz, hogy diákjai a középiskolai évek végére magas szintű és versenyképes szakmai felkészültséggel rendelkezzenek.

"Az alapfokú művészeti képzés nagymértékben hozzájárul a személyiségfejlődés finomodásához, hiszen a jól kialakított művészeti neveltség egyik első hozadéka az a művészi érzékenység és éles látásmód, az olyan művészi attitűd kialakulása, mely sok tekintetben emeli egy adott régió és társadalma műveltségi-kulturális szintjét." (Imets László, alapítványi elnök)

A 2020-ban a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-hez benyújtott pályázat célja az iskola képzőművészeti szakosztályainak támogatása volt, olyan eszközök és kellékek beszerzése által, melyek lehetővé teszik, megkönnyítik, illetve felgyorsítják egyes művészeti technikák elsajátítását, valamint lehetőséget adnak a diákoknak a szélesebb szakmai körökben való megmutatkozásra.

A Központi pályázati felhívásra benyújtott pályázatunk 600.000 forint vissza nem térítendő támogatásban részesült.

A fejlesztések tan-évente átlagosan 120 grafika-, festészet-, textilművészet- és építőművészet szakos diákot érintenek közvetlenül, hosszútávon pedig kihatással lesznek a művészeti szakirányú felsőoktatásban résztvevők számára, növelve az iskola hírnevét és ezáltal a támogatottságát.

A beszerzett eszközöket és kellékeket az iskola képzőművészeteket aktívan művelő, szakképzett és nemzetközi körökben is ismert tanárai választották ki valós igényeket alapul véve.

A középiskolát országos tantárgyversenyeken, kiállításokon és biennálékon kitűnő eredményekkel képviselő textilművészet szakos diákjai számára két darab modern, műhelymunkára is alkalmas varrógépet és egy próbababát vásároltunk. A grafika szakosoknak metszetek készítéséhez szükséges hengereket, a festészet- és építőművészet szak számára pedig a munkák kiállításához elengedhetetlen képkereteket szereztünk be.

Ezúton is köszönjük a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-nek a támogatást!

Hengerek 

keretek

probababa

varrogepek